Om mig

Jag föddes i Jönköping men flyttade som sjuåring till Uppsala. Där växte jag upp i en familj med föräldrar och två syskon, en äldre och  yngre bror. Efter gymnasiet började jag studera vid universitetet i hemstaden och det blev en utbildning mot samhällsplanering. Har arbetat med planeringfrågor inom fysisk planering i några svenska kommuner, bl a Sundsvall och Nyköping. Uppgifterna har images6.jpgrört sig inom stadsplaneringens område.  Mina största fritidsintressen är musik och idrott. Musik numera mer aktivt än idrotten som nuförtiden mest utövas som passiv åskådare. På senare tid har även skrivandet fått ökat utrymme, fast det hittills haft en räckvidd som sträckt sig så långt som till byrålådan. Kanske kan den radien vidgas .....

Musiken har således funnits med hela tiden. Först hemmavid i familjen men ganska snart i musikskola  (klicka på bilden till vänster...)

 

         https://www.youtube.com/watch?v=rNKpS2-uR1E       animals-t1.jpgimagescawiutlb.jpg

                                                                                               

 och ungdomskör. Följer Du länkarna (genom att klicka i bilderna) på denna sida hörs exempel på musik som på ett eller annat sätt format min musiksmak. De första trevande gitarrackorden togs ut på brorsans gitarr och pekade då i riktning mot populärmusiken.När jag var i tonåren blev det därför mest "popmusik" och klassisk musik som gällde. Klassisk musik genom att jag tog lektioner i fiol i musikskolan. Pop för att jag växte upp med den brittiska popvågen på 1960-talet. Lyssna på en kort snutt med gruppen The Animals från Newcastle England! De syns (och hörs) om du klickar i bilden ovan . Jag tyckte att denna popgrupp var väl så bra som Beatles i början.

En annan stark musikupplevelse var när jag som femtonåring såg filmversionen av West Side Story. Vilken fantastisk, men för mig helt ny, musik. För att inte nämna själva storyn och dansinslagen! Lyssna, minns och njut.     220px-west-side-story-poster1.jpg         

 

 

 Klassisk musik mötte jag genom att spela fiol i musikskolans elevorkester i Uppsala utöver de vanliga fiollektionerna. Det blev hela åtta år med fiolen för min Estlandsfödde fiollärare. Mitt  CV för musik hittar du här. Några lockande utlandsresor med elevorkestern, först till England och sen Tyskland året därpå, hjälpte till att behålla geisten när intresset för fiolen ibland var mindre än för fotbollen. Här får Du höra klassisk grannlåt av Beethoven med rejält drag om du klickar i bilden nedan. Chuck Berrys låt "Roll over Beethoven" ska vi således ta med en  nypa salt. Tror inte att han hört den här ståtliga musiken! 

 

                                                               350px-fhm-orchestra-mk2006-021.jpg                                                             

Sen dess har jag, får man hoppas, breddat mitt musikaliska register en del. Särskilt körmusiken har fått en stor plats tack vare att jag under åren sjungit i olika körer. Körsång är faktiskt bra för både kropp och själ. Och så får publik och du själv emellanåt lyssna till riktigt vacker musik. Som denna vackra körsång. Har sjungit den med några av mina körer.                            

                                                            imagesca95ow4l.jpg                          

 

                                                                                                                                   

Förutom att genom åren ha medverkat i de kända större körverken av t ex Bach, Händel, Mozart har jag också deltagit i TVs allsångskonserter med en del kända artister. Både kul och lärorikt. På senare tid har jag studerat harmonilära med arrangering och tillämpar nu detta i form av tonsättningar för kör eller manskvartett.

 

imagescaeo9ua2.jpg

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)